Alla inlägg under februari 2008

Av Emelie S-Kajle - 8 februari 2008 09:33

Det var plattan i mattan hem från jobbet idag för att hinna med en ritt medans det var ljust ute. Tanken var att rida Niepona först. Men redan när hon kom emot mig i hagen kändes det att nä matte ska nog hållas sig på marken idag. Till min glädje hade rundkorallen kanonunderlag, en tredje del har varit vattenfylld under en längre tid, så det blev sadel på o en liten promenad på vägen och sen in i korallen. Till en början gick allt bra, hon var lyhörd och lugn trots att hästarna i hagen bredvid busade för fullt. Vi träna lite vändningar och trav övergångar. Och så kommer vi då till galoppen, det blir en ordentlig rodeo och den tar ju aldrig slut.... Jag har aldrig träffat på nån häst som kan bocka som Niepona, jag kommer aldrig kunna sitta kvar om hon gör detta med mig på ryggen.

På ridskolan fick man veta att det krävs 100 avramlingar innan man är en riktig ryttare så då såg man ju fram emot att ramla av (är uppe i 56st, en bit kvar alltså:) ) men nu med dubbla wiphlash skador är jag duktig rädd för att ramla av, tror inte nacken klarar är smäll till.

Men åter till Niepona, när hon visat upp sina rodeo talanger kunde vi kommunicera lite mer civiliserat igen och fick till ngr lugna galopper sen var hon helt slut, avskrittning på vägen.

Sen var det Bamorah´s tur och eftersom att det gått så himla bra de senaste träningarna för Linda tänkte jag att vi kunde ta ett pass på banan själva. Men det var ingen bra idé alls, jag fixar inte det utan coachning. Jag vet ju precis hur jag ska rida Bamorah men jag förmår inte hjärna att sända dessa signaler till kroppen, det blir som en stor spärr och nacken tar över helt, jag drar upp min högra axel samtidigt som jag "tappar" höger arm och drar mig till stolsits och hur lätt är det att rida på detta sätt.... Obeskrivligt frustrerande. Det är väldigt svårt att tänka positivt i detta läge och stackars Bamorah tar åt sig och tror att det är henne jag är irriterad på. Gick över till trav i fältsits med lång och låg form istället, det behärska vi åtminstonde. Då kändes allt lite bättre. Sen när vi skrittat av och skulle ut från banan, hade Bamorah helt glömt hur man passerar genom grinden (gör detta från ryggen) hon gjorde allt utom att flytta rumpan åt vänster, och min stubin var ju redan uppbränd och Bamorah stod och flappra med läpparna, som hon gör när hon är stressad/orolig, så vi tog en konstpaus så jag kunde sansa mig lite och övertydligt be henne flytta sin rumpa och vips gick det galant. Ahh va värdelös man kan känna sig ibland. Kanske skulle ha tagit en skogstur i mörkret istället....

Roxanna tog en promenad med Bimotha och Sabina red Tzaar på ängen.

Av Emelie S-Kajle - 7 februari 2008 08:18

Idag blev det promenad till stallet för Ian. Skötte sig bra i kopplet och kom vid alla inkallningar när han var lös :)

Skritta en tur i skogen med Tzaar och Bimotha på släp. De var på gott humör båda två. Vi hade två små insidenter när repet kom under Tzaar´s svans och det är så läskigt så, då bara måste han rusa runt lite. Hur mkt jag än tränar detta så får han alltid panik när det händer live, vid träning skiter han fullständigt i att repet är under svansen...

Vilodag för Bom & Niepona.

Av Emelie S-Kajle - 6 februari 2008 08:20

Idag fick Niepona gå på skogspromenad med mig & Ian. Jag tror Niepona tycker att det är xtra kul när Ian är med, dels för att hon kan få busa lite med honom och så har ju matte inte 100% uppmärksamhet på henne så då kan man ju sno åt sig en och annan grankvist :)

Ian skötte sig mkt bra, han har ju varit lite stressad sista tiden när vi promenerar med hästarna (i stallet är han precis som vanligt runt hästarna, ska vara med i boxen o kolla vad de äter och gärna pussa dem). Men idag fick han vara lös så han kunde själv välja ett behagligt avstånd.

Tog sen tag i mockning av hagen, fy fan va jobbigt, hur mkt kan de skita på en dag egentligen och varför alltid vid matplatsen kan de inte gå undan en liten bit åtminstonde, de har trots allt 3ha hage. Det är nog det jag saknar mest från när Tzaar var hingst, oavsett var han var i hagen så gick han till nån av sina ca 3 toaletter när det var dags, hur lätt som helst att mocka. Måste verkligen skärpa mig och åtminstonde ta en skottkärra om dan.

Var helt slut efter detta så Tzaar fick en vilodag.

Roxanna red Bamorah med Bim på släp.

På em kom Mervi från Hundinspiration för konsultation med mig & Ian. Jag måste bli ännu mer konsekvent när det gäller besök, han ska inte få hälsa så länge han är uppspelt, ta tillbaks och hålla tills han är lugn och upprepa ända tills han inte attackerar gästerna med pussar.

Vi pratade oxå om lite lek. Jag ska avbryta när han rider på andra hundar, jag har hela tiden tänkt att det där sköter hundarna själva men hittills är det endast tikar som fått Ian att sluta. Så jag hoppas att det ska bli ändring nu. Och vad det gäller lek med leksaker så ska jag vara mer aktiv och t ex avbryta när han biter på belöningsbollen och överösa honom med beröm när han istället puttar på den. Han gör molekyler av såna på 5min om han får ha dem för sig själv.

Vi hade även lite koppelträning på tomten. Byta riktning när han drar och inkallning.

Det var en mkt trött och avslappnad flock som somna på sovan några timmar senare :)

Av Emelie S-Kajle - 5 februari 2008 08:20

Ridlektion för Linda idag. Sabina red Tzaar och jag Bamorah. Småtjejerna fick följa med på uppvärmning runt vallen.

Bamorah kändes trött idag så vi tog det lite lugnt. Vi kämpade på med att hitta en avspänd bra form med bogarna på plats, som hela tiden faller in. Trots tröttheten kändes hon väldigt fin idag. I vänster galopp klarade vi t om att behålla formen i övergångarna, det är ett stort framsteg då hon är väldigt känslig och lätt tappar allt, minsta lilla misstag från piloten så rasar det. Men vi greja ´re :) Höger galopp blev det inte så mkt jobb i då min nacke gjorde sig påmind samt att Bamorah var rejält trött, men det lilla det blev kändes mkt bra.

Av Emelie S-Kajle - 4 februari 2008 08:21

Ja då är bloggen igång då. Här tänkte jag berätta lite om vad jag, hästarna & Ian gör för skoj.

Idag var det planerad uteritt för Bamorah & Niepona, men jag hade så ont i nacken hela dan så jag besluta att det fick bli vilodag.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards