Alla inlägg den 10 februari 2008

Av Emelie S-Kajle - 10 februari 2008 11:09

Sabina red Tzaar, Helena Bamorah med Niepona på släp och jag red Bimotha (bitvis promenerade, vi har trots allt inte ridit ut mer än ca 5-6ggr) och Elina & Filma gjorde oss sällskap.

Vi red runt grannbyn och en liten sväng i skogen. Även om vi promenerat denna runda många många ggr under småtjejernas liv så är det självklart lite extra pirrigt första gången man riden den, vi ska trots allt ta oss förbi en massa hus med allt vad det innebär, en stor flock med bisonoxar, husbyggen, la´gård med kossor och dagen till ära höll någon på att elda kvistar så vi var tvungna att passera en stor "majbrasa", men det gick såklart galant även när jag satt på men hon tyckte nog det var lite jobbigt att bära matte upp för de två långa backarna :)

När vi skulle upp i skogen var vi först tvungna att ta oss över en jättelerpöl. Bamorah som inte tycker om att skita ner sig tyckte att bästa lösningen var att springa över och Niepona bestämde sig för att pölen nog  måste undersökas innan övergång varpå stakars Helena håller på att slitas i två. Bamorah fick pga detta gå 3 ggr genom pölen, hihi. Bimotha tyckte oxå att det verka väldigt dumt att skita ner sig, precis när jag tor att hon är på väg över bestämmer hon sig för att gena på sidan under grangrenarna vilket resulterar i att jag får träna limboteknik, ibland så är man vig som tusan :) Tzaar han klafsar så snällt igenom leran.

Det var faktiskt riktigt mysigt när hela familjen var ute tillsammans.

För Ians del var det träning vid Kvarnen för Mervi. Idag var det 13 hundar med. Ian var mer än vanligt stressad idag det var inte förrens slutet på timmen då jag fick någorlunda kontakt med honom. Vi hade ringträning med möten och precis som förra veckan reagerar Ian väldigt starkt på rottisen(oxå han på Ian)så vi försöker hålla oss ifrån varandra för att inte stressa hundarna mer än nödvändigt. Vi tränade även att gå bakom varandra två o två förbi de andra som stod på led, hundarna ska då lita på att matte/husse har kontroll trots att någon förföljer samt alla de hundarna man passerar. Vilket Ian inte alls trodde att jag hade, det var fort fort förbi.

Sen lilla promenaden upp till kvarnen, vilket gick hyfsat utan drag. Där fick alla lämna sina hundar en o en till Mervi och sen gå undan en bit för att se hur hundarna reagerar när man går och när man kommer tillbaks, utan att prata med dem. Idag blev Ian stressad över högtalaren som Mervi hade på sig så att vi alla ska höra henne, så han hade fullt upp med den. Andra gånger vi gjort detta har han blivit överlycklig att Mervi kommer fram sansat sig rätt snabbt och tillbaks till glädje när jag kommer tillbaks och sansat sig snabbt igen.

Vi avslutade med gemensam promenad ner till sjön o tillbaks, vilket jag & Ian klarade med väldigt lite drag :)

Som tidigare söndagar har Ian deckat i bilen efter ett sådant här pass, helt färdig, och kan sova i timmar. Resten av dagen hade vi bra kontakt, han fick t om delta i träningen av Filma i tranport genom att promenera omkring utanför släpet, vilket tidigare fick henne att rusa ut, inget drag i kopplet och framför allt inget ifrågasättande av saker som han defenitivt vet vad som gäller, mitt lilla yrväder till tonåring.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards