Alla inlägg den 14 februari 2008

Av Emelie S-Kajle - 14 februari 2008 15:29

Usch i dag var det inte alls lika mysigt ute, kalla vindar. Eftersom jag kände på mig direkt på morgonen att de skulle bli tidspress idag oxå så tog jag & Ian en promenad i skogen innan vi begav oss till stallet. Allt var lugnt han strosa en bit före mig och kom när jag bad honom.


Väl i stallet började jag med Bimotha ett kort pass på volten. Vi testade att ha ranch sadeln på, då den andra är lite för trång i bogen. Jag har hela tiden trott att denna ska vara för lång för henne så jag hamnar för långt bak på ryggen men det var ingen fara. Däremot var den väldigt stor i bogen så jag padda upp den i fram.  Vi premiär använde kapsonen oxå, tidigare har jag ridit henne i natural hakamore.


Hon hade inga invändningar mot "nya" sadeln, det är bakgjord på denna som hon aldrig haft förrut, så det var bara o hoppa upp. Vi gick lite på volt och försökte få henne att först och främst följa mina "magögon", fick hjälpa till med tyglarna emellanåt. vi kollade halterna och de sitter, så fort jag slutar rida stannar hon. Ryggning däremot var lite trögt idag. Mitt mål är att de ska backa för mitt säte men tills det sitter hjälper jag till lite med tyglarna. Vet ej om hon hade synpunkter på kapsonen för i hakamoren har hon backat med eftergift men nu körde hon bara upp huvudet. När jag fick till det någorlunda nöjde jag.


Sen gjorde vi ngr flytta rumpa och ge nos, när jag tar tyglarna ska hon ge efter i nosen (när vi sen har bett ska hon ge efter i det). Detta funkade däremot bättre i kapsonen än i hakamoren.


När jag sen kommer till hagen och ska byta häst hittar jag Niepona utanför hagen mumsande på lite torrt gammal gräs, hmm har löshoppningen satt sina spår eller... Tar in henne och Bimotha i hagen och börjar gå runt hagen. Och uppe i skogen är staketet trasigt, flera stolpar av alt uppslitna ur marken och  ca  50 m tråd saknas, undrar om det sitter fast på ett älgben flera km bort.Jag haaatttar verkligen att laga staket! Att bygga hagar är ok då ser man ju hur fint pållarna kommer få det men att laga, näe. Fixar iallafall stolparna och beger mig på tråd jakt. En bra bit upp iskogen hittar jag tråden instrasslad i ngr buskar. Vette tusan om det är Niepona som blivit trängd och valt att hoppa ut eller om de haft påhälsning. Hittar inga hovspår där tråden var och Niepona hade inga märken. Jaja det blev inge ritt för Niepona idag för klockan hade hunnit bli dags att åka till jobbet.


Sabina rider Tzaar.


Hoppas på plus grader i morn så volten är shysst så jag kan rida lektion på Bamorah för Linda.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards