Alla inlägg den 24 februari 2008

Av Emelie S-Kajle - 24 februari 2008 08:56

Ian och jag startade morgon med en koppel promenad i skogen vid 8. Han gick som en stjärna i kopplet, nästan inge drag alls.

Vi blev omsprunga av en livrädd hare, Ian´s första reaktion var ju självklart att vända och springa efter, men när han inser att jag forsätter framåt vänder han igen och går efter mig. Ja han vänder på huvet ett par ggr och kollar efter haren men inge drag i kopplet :)

Hem för lite frukost och sen iväg för prommis vid kvarnen. Här slår det lite slint i skallen på mig. Hade planerat att hinna till stallet och ge hästarna frukost innan men inser att jag inte kommer hinna det. När jag kommer till Vallentuna inser jag att jag är 45min för tidig...Tröttsamt hade ju hunnit med hästarna gott o väl om jag inte var så förvirrad.


Ian är kanon hela passet vid kvarnen. Fick frågan om jag hade bytt ut honom för det var sån skillnad, envisas vinner och det lönar sig att arbeta konsekvent. Vi hade ring- och hundmötesträning på parkeringen sen promenad ner till sjön. Där gjorde vi en övning där vi alla stod i ring, en och en gick mot mitten och stanna för att se om hunden stanna med oss eller fortsatte ut i koppletslängd då skulle vi backa tills vi fick ögonkontakt, beröm.


Sen var det stress till stallet för lektion att hålla lektion, Ian sov i bilen undertiden. Sen stress tillbaks till Vallentuna för nästa hundträning. Ungefär halva tiden hade vi så där bra kommunikation som på fm sen tror jag att Ian blev trött och inte orka mer så han gick över i stress. Det blev lite för mkt på en dag, men man lär så länge man lever.


De övningar vi gjorde var promenad i långlina att hundarna av egen fri vilja ska gå vid oss och inte längst ut i linan, genom att vända varje gång hunden springer förbi oss får vi dem att bli mer uppmärksamma på oss. Inkallning i långlina, hundens namn ska alltid förknippas med positivt förstärkning. Sök, godis instucken i barken, jätte roligt. Vi la även godis på en stor sten och så skulle hundarna själva lista ut hur de skulle komma åt godisen. Alla hoppa rakt upp på stenen:) Vi promenerade över stock o sten, utan drag i kopplet, samt två och två bredvid varann där vi som ledare ska visa att det är lugnt, vi har kontrollen oavsett att det går ett ekipage bredvid.


Som sagt Ian var mkt trött mot slutet, han hade nog inte mkt emot att sen få sova i bilen medans vi hade distriktträff i Ahis mälardalen, där vi spånade på vilka aktiviteter vi ska anordna under våren.

Vips så var klockan 19, dags att åka hem och äta middag, läs lunch:)

Ingen ridning för min del, men Roxanna red Bamorah

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards