Alla inlägg den 30 mars 2008

Av Emelie S-Kajle - 30 mars 2008 11:03

Fredag kväll blev det pyssel med alla pållarna.

Vet.Malin tittade på Tzaar´s sår. Hon tyckte inte att det såg så farligt ut, sticket vid ballarna var ca 1cm djupt men såg fint ut så nu ska han på Penovet i 7dagar, så hoppas vi på att det läker bra. Han var ganska tjock i benet o hade självklart väldigt ont, stackarn.


Bom´s ben var sämre idag, ordentligt svullen. Så jag ger det inte 1v till som planerat utan bokar en tid till kliniken på måndag.


Lördag morgon tog jag o grisen en promenad till stallet för att ge hästarna frukost. Både på vägen dit o hem kom grannhunden springande och ville leka med Ian. Jag kortade upp kopplet så Ian gick fot och fortsatte fram utan att prata med honom samtidigt som jag försökte shassa bort den andra (inte lätt alls) till en början kämpa Ian för att komma loss och få leka men till slut fann han sig i att följa mig trots alla inviter från den andra. Då kände ja mig lite stolt:)


Flera i stallet hade sedan länge planerat att rida långtur med korvgrillning i skogen(o skumpa, hihi) denna lörd men eftersom mina är konvalicenter bestämde vi oss för att hålla till på volten o leka med hästarna.

Helena fick gå igenom lite markövningar med Niepona o jag visa på Bimotha. Båda fröknarna var lite nochalanta till en början. Det blev oxå en första barbacka ritt på Bimotha, visserligen bara typ 20m, men jag satt väl på henne 10-15 min ovärme rumpan, det var inge skönt väder alls, kalla vindar. Vi förflyttade skogsgrillningen o framför allt skumpadrickandet hem till mig, goooott.


Måånga glas och skratt senare var det dax att bege sig till Kvarnen för Söndagsprommis.Där någon/några idioter hade bestämt sig för att elda ner kvarnen!!!Kvarnen var fin gammal k-märkt byggnad som en massa eldsjälar kämpat med att bevara... Helt sanslöst.

Ja vi fick ju förflytta oss för polisen hade spärrat av området. Först trodde jag att Ian var som han var(väldigt stressad o dragig) pga av röklukten men konstatera att det förmodligen berodde på matte som inte var så fokuserad med tanke på de få timmarna sömn. Tog då beslutet att hålla mig i utkanten av gruppen, om jag inte är tillrckligt stark som ledare kan jag ju inte förvänta mig att Ian ska hålla sig cool, det blev mkt bättre osså.

Vi tränade hundmöten tillsammans med 1hund isf typ 15st.

När vi sedan gått en sväng allihop deltog jag &Ian på slalomet. Alla hundar är uppställda på led och man ska passera sicksack,detgick mkt bra:)


Sen var det tillbaks till stallet för städdag. Vi röjde i silorummet (kasta en massa skräp och gammalt hö) o gjorde iordning ett "foderrum" för lösdriften då de inte får plats i stora foderrummet. Ian fick sova i bilen ngr timmar men sen fick han vara med oss o städa, suuuperkul tyckte han att det var.

Vi avsluta dagen med löshoppning, det blev ju aldrig av förra helgen pga frusen bana. Idag var underlaget kanon.

Jag hade tänkt värma upp tjejerna i korallen. När jag har haft dem båda två där har det funkat kanon bra Nippan har inte alls blivit stressad. Men idag vet jag inte alls vad det var med henne. Tog bara ngr varv innan hon gick från lugn skritt till tokgalopp, helt okontaktbar. Hon sprang in i stackars Bimotha´s rumpa flera ggr, som snällt flytta på sig. Till slut bad jag Bim att komma in till mitten så fick Nippan springa själv. Och det blev en hel del varv tills hon helt utmattad stanna. Jag ledde då runt dem båda till Nippan gått ner i puls sen släppte jag henne igen o lät henne trava ngr varv åt båda hållen o nu höll hon sig lugn o kontaktbar så då gick vi ut därifrån o invänta våran tur på volten.


De fick hoppa 4 språng var, 60cm, vilket de båda två gjorde mkt bra så jag tyckte att det räckte för dagen, Nippan hade ju trots allt sprungit ett marathon oxå.

Alla pållarna blev vaccinerade.


Ovido - Quiz & Flashcards