Alla inlägg under maj 2009

Av Emelie S-Kajle - 12 maj 2009 08:15

Här kommer ngr bilder tagna av Elina från söndagens dressyr.

Hinner inte skriva om det nu, men kan säga att jag är nöjd med vår prestation iaf :)

Av Emelie S-Kajle - 7 maj 2009 23:33

Det har varit rätt stressigt på jobbet idag, telefonen har ringt i ett så man hinner knappt påbörja nåt innan man blir avbruten. Mkt stressande. Dessutom har jag varit jätte trött hela dan. Så när det var dags att packa ihop, resonera jag fram o tillbaks med mig själv om jag skulle skita i o rida idag, bara fodra hästarna o åka hem o sova ist. Väl hemma strax efter sju så kommer jag fram till att åka till stallet o svänga förbi mamma o kolla om de har någon middag kvar, orkar inte laga till nåt för då kommer jag garanterat inte komma iväg på nån ridtur. Yes det fanns det, tänk va lite föda kan göra, en massa energi blev det.

 

Ner i stallet och tar Tzaar o Bimotha en sväng runt Billsta, Det blev en jätte mysig tur, med mkt trav och inge knorr alls mellan hästarna, bara glada o positiva. Det kändes visserligen som att vi var förföljda av åsk o regn moln hela vägen men inte en droppe regn fick vi på oss.

 

Tog sen 20 min power walk, duktiga jag:)

 

Imorn ska jag möta Tobbe 6.30 i stallet för att åka till Stjärnborg och ultraljuda Wera och se om det blir nån fölis. Linda är i Turkiet så hon får veta svaret via sms hon.

Sen blir det hem för ett pass på volten med Tzaar. Nästa punkt på agendan är fotosession hos Carina o då framför allt på Peak. Får se om jag lyckas hålla mig från att ta en maaaassa bilder på ursöta shettisen Lelle, skulle inte tro det. Efter det är vi helt klart värda en lunch på vår favvoresturang i Djursholm:) Sen ska jag förbi revisorn o lämna all bokföring, skönt att bli av med det. Skulle tro att 3 små arabflickor pockar på min uppmärksamhet efter detta, så det blir tillbaks till stallet igen. Hur många timmar kan man fördriva där igentligen???

Av Emelie S-Kajle - 7 maj 2009 23:06

I går fyllde lillebror år, så det blev tårta igen, 4gg på två veckor inte bra för figuren de här inte, men det är ju så himlans gott ju :)

 

Så förrutom att fira Stoffe så tillbringades större delen av min lediga dag i stallet. Började iof morgonen med att plugga foto. Fotokurs på distans, ska bli spännande att få lära sig massa nya saker.

Men sen blev det stallet, ett pass på banan för Tzaar. Red igenom programmet inför söndag. Fortfarande problem med galoppfattningarna, fast jag koncentrerar mig på höfterna o innerhanden. Däremot fick vi till ngr riktigt bra avsaktningar från galopp, där vi båda fick med oss baken ordentligt och det blev inte alls spänt o ryckigt = inte alls ont på piloten.

Mellantraven var lite spänd igår, den som jag tycker har varit kanon fin sista tiden… Skrittökningarna är super och halterna från trav börjar bli bra de med. Så lite laddad börjar jag bli nu:) Dessutom ska det bli jätte kul att komma tillbaks till Gladö, har inte varit där på massa år. Red där när jag gick i mellanstadiet och sen praktiserade jag där i gymnasiet.

 

Velar fortfarande fram o tillbaks hur jag ska göra med sporrar, men testar o rida med dem i morn så får vi se. Han kan ju ibland bli otroligt seg framför allt om han är kissnödig och det är inte så kul att behöva ta till ponnyskänklarna för att han ska vakna :)

 

Vid 1430 åkte jag o hämta Sanna vid Ekskogen för att hon skulle få tillbringa ngr timmar i stallet. Vi har pratat länge om att hon ska komma till stallet varannan onsdag för att hjälpa mig med hästarna, så nu blev det äntligen av. Hon är jätte duktig med hästarna och min tanke är att hon så småningom ska kunna rida och tävla Bimotha. Sanna är bara 11år så så länge hon inte blir jätte lång så kan de ju faktiskt tävla många år tillsammans.

 

Vi började med pyssel med Bamorah och Niepona, sen fick Sanna ta en barbacka tur på Bamorah medans jag promenerade med N i skogen. De fick träna på att göra halter och rida slalom mellan träden och hela tiden fokus på sitsen och vikthjälperna. Och så blev det lite klättring också. De va super duktiga.

Bamorah som kan vara lite het på hemväg och inte riiiktigt vill stå still så länge som man själv vill, stanna så fint och vänta på kommando, gulle. Hon är verkligen en perfekt barnponny min gammel tant.

 

Sen var det Bimothas tur och jag tänkte att jag skulle visa Sanna lite rundkoralls arbete. Samtidigt så löshoppa Elina Rispa & Filma på volten och Sanna hade lite svårt att hålla fokus på vad vi gjorde, vilket iof var helt förståligt för jäklar va duktiga raggsockorna var. Men Sanna fick iaf göra utåtvändningar och tempoväxlingar vilket gick jättebra. Vi försökte oss på ngr inåtvänd också men det var lite knepigt tyckte hon, så vi får torr simma det så det sitter.

Medans vi var i korallen var det riktigt åskväder, myysigt. Regnet kom som tur var när vi skritta av.

Av Emelie S-Kajle - 5 maj 2009 20:45

För 711 gången bryts uppkopplingen o mitt inlägg försvinner.......


Så här kommer bara bilder från Elinas kalas i lördags och Cutting träning som jag o farbror var på i söndags. 


En fråga bara:

 Vad får man om man tar en gammal cykel, ngr meter lina, ngr fästen och en Ikeakasse???



Jo man får en alldeles egen cutting maskin :) funkar kanon

Av Emelie S-Kajle - 5 maj 2009 20:16

I fredags släppte jag o Linda ihop våra hästar i ny hage.


Bimotha & Niepona blev överlyckliga att äntligen få gå med Wera & Babs igen. Tog väl ca 20min så va Niepona super brunstig och tanterna börja tycka att hon var så där lagom jobbig, som sprang dem i haserna hela tiden:)


Tzaar & Bamorah brydde sig inte nämn värt att tanterna var i flocken igen, det fanns ju faktiskt lite gräs strån att lägga energi på ist.


Elina o jag tog en tripp in till stan osså för att hämta vattenbehållare till hagarna som vi fått från hennes jobb. Natta o Anna-Bell följde med som bär hjälp. 3st fick vi in i släpet, super duper bra.

Av Emelie S-Kajle - 5 maj 2009 08:20

.... hårt under denna sköna långhelg. Här kommer ngr foton från i fredags. Började morgonen med att vara domar sekr. i dressyr körning på Lagserien första omg. Mellan ekipage hann jag knäppa lite bilder.


Åkte sen till kusinerna o fotade deras underbara fölisar. Åh va fölsjuk man blir!


Mer foton från helgen kommer.

Ovido - Quiz & Flashcards