Alla inlägg den 9 juni 2009

Av Emelie S-Kajle - 9 juni 2009 23:26

Ikväll har Bimotha fått löshoppa. Hon var så duktig så. Till en början lite slö, men sen vakna hon. Hon börjar ladda bra inför hindrena nu, när hon väl kommer upp på långsidan så går hon för egen maskin. Vi tog oss till 70cm idag.


Imorn kommer Sanna o rider Bimotha. Det blir en tur i skogen tillsammans med Rispa & Elina.


Bamorah & Nieona skall få åka på Lotta träning, säsongsavslutning.

Har ridit båda tjejerna på banan 2 ggr var senaste veckan. På Niepona märks det att injektionen har gått ur systemet, hon är lite stapplig. Igår fick hon stå med Back on Track täcke 1,5 h innan jag red och det hade gett resultat. Har bett Caroline kolla med Björn om han tycker att hon ska behandlas en gång till. Nästa v skall jag boka tid för akupunktur till henne.


Bamorah har varit jätte fin på banan och peppar peppar inte fått något skav av gjorden. Visst lite stel var hon men med tanke på att det är över ett år sen hon jobbades så är det minimalt mot vad jag väntat mig. Slutor och höger galopp fick vi jobba lite extra på innan det funka. Åh jag hoppas verkligen att jag ska kunna komma ut på nån tävling med henne under året. Skulle vara super roligt :)

Av Emelie S-Kajle - 9 juni 2009 23:24

Efter lördagens tävling på Denan insåg jag att det är dags att låta Tzaar vila, han mår verkligen inte bra. Finns inge ork i honom i huvudtaget. Velade fram o tillbaka under framridningen om jag skulle skippa tävlingen, ringde både Linda o Wimse för att kolla om de kunde komma o coacha mig, men ingen av de kunde. Till slut bestämde jag mig för att ändra Pleasure klassen till den utan galopp, så hade vi ett moment mindre att kämpa oss igenom.

 

Det visade sig sen när vi hade genom gång med domaren inför Western Riding att inte heller den innehöll galopp, skönt. Skritt o trav borde vi ju klara även om han inte hade mkt energi. Men faktiskt när vi kommer in på banan så vaknar han till lite, en aningens. Jag har ju varit lite bortskämd med Tzaar då han förrut alltid blev lite större, lite snyggare, lite coolare varje gång vi kom in på banan. Precis som att han vet att alla blickar är riktade på just honom. Men detta har inte kommit hittills i år.

 

Jag kände mig lite gladare när jag kom ut från banan, han lyssna o va med mig även om han fortfarande kändes trött. De missar jag själv tyckte vi gjorde var seg igångsättning till trav, ngt sen uppridning vid medellinjen och för kort ryggning.

 

Vid prisutdelningen gick domaren runt till alla och gick igenom ritten. Vi fick betyget väl ridet, bra sits, trevlig häst i bra form och för att nå lite längre ville han att jag skulle släppa ut Tzaar lite, inte i form bara tygel längd. Har fått höra det förrut och faktiskt nu är han stark nog att bära sig själv :)

 

Vi placerade oss etta av 15 deltagare! Jag gillar ju blågula rosetter :) Men riktig glädje över den kunde inte infinna sig med tanke på hur Tzaar mår.

 

Jag tog till mig kritiken inför pleasure klassen och längde tyglarna ordentligt. Och det som kändes bäst på hela dan var nu att han tog verkligen förhållningarna och samla sig bara av lite tygelkontakt utan att börja plöja i fram. Vi hade ett bra jämnt tempo genom hela ritten. Ena vändningen hamna han på bogarna och han tyckte att det var lite läskigt varje gång vi kom vid utgången för det var en solkatt där annars inga direkta missar tycker jag.

 

Även här snor vi åt oss den blågula rosetten (14 ekipage).

 

Vi skulle ha tävlat den 13 juni, men som tur var blev vi bortlottade. Så nu har Tzaar vila en vecka så får vi se hur han känns sen. Har köpt hem ett nässpray för pollenhästar. Och så har jag pratat med Caroline på Brunmåla. Hos dem kan man ta ett blodprov som de sen tillverkar ett vaccin av, som tydligen har hjälpt massor med hästar med allergi. Skulle gå på ca 6000kr och vaccinet skall ges 1 gång i veckan i 6 mån. Inte så mkt att fundera på för min del. Väntar bara på att Björn ska komma tillbaks till Sverige så åker jag in med Tzaar. Så hoppas jag att han inte kommer besväras mer av pollen, stackarn.

 
Ovido - Quiz & Flashcards