Alla inlägg den 29 april 2008

Av Emelie S-Kajle - 29 april 2008 08:20

Helena har ju blivit av med sin medryttarhäst nu när Bom är konvalicent så hon får testa lite på de andra 3. Och redan från början blev hon förtjust i Niepona (o vem blir inte det, charmtroll :)) Så de har tränat markarbete tillsammans ngr ggr. Niepona har haft lite taskig attityd gentemot Helena, som är lite för snäll och inte tillrättarvisar detta, så jag var lite tveksam till om de var redo för uppsuttet. Men igår var den dåliga attityden som bortblåst, allt såg mkt trevligt ut. Så efter lite förberedelser satt vi upp (jag på Bim) Niepona kolla läget direkt, får jag göra som jag vill med henne, smyga runt på banan men efter ngr böjningar förstod hon att det nog inte var så, Helena visste tydligen vad hon ville :)


Vi träna one rain stop, ryggning med pimpling i repet och ryggning med bara sätet. Tycker att det gick riktigt bra för dem. Niepona tugga och gäspa mest hela tiden.


Jag hade dressyrsadeln på Bim, den ligger helt ok på henne, den ligger an längs hela ryggen utan att trycka någonstans. Men hon har absolut inge manke att tala om så det blir lite vajigt när man sitter i den och tror att det störde henne eller om det var att det faktiskt är en helt annan anläggningsyta mot western sadel. Jag fick verkligen övertyga henne om att det var ok att skritta runt. Måste bli av med Reiningsadeln så jag har råd att köpa en egen sadel till henne.


Ikväll står det massage på schemat för Tzaar, hade tänkt hinna med det igår men det sket sig. Och gos med Bamorah. På onsdag är det Lotta träning igen, tjihoo :)


Dagens bild: Bimotha & Niepona aug -06

Ovido - Quiz & Flashcards